Loading...

Δράσεις του προγράμματος CAS του IBDP

 

Δράσεις του προγράμματος CAS του IBDP

Το πρόγραμμα CAS (Creativity-Activity-Service) αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του ΙΒ αποσκοπώντας στον εμπλουτισμό της ακαδημαϊκής εργασίας με ουσιαστική βιωματική μάθηση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας οι μαθητές δημιούργησαν την εικονική εταιρία “Syntraveller" με αντικείμενο τη δημιουργία πακέτων διακοπών για άτομα με κινητικά προβλήματα. Η ομάδα παρουσίασε την εταιρία της στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση 2016 στο Mediterranean Cosmos στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (SEN). Στα μελλοντικά σχέδια της ομάδας είναι η ανάπτυξη της εταιρίας και η συμμετοχή της στο International School Company Fair στο Βερολίνο το 2017.

Στην Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Με εργαλεία πινέλα, χρώματα, καλλιτεχνικό ταλέντο και διάθεση για προσφορά, οι μαθητές του ΙΒ «ζωντάνεψαν» τις αίθουσες της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ζωγραφίζοντας τους τοίχους και τακτοποιώντας τους χώρους. Η εργασία των παιδιών απαίτησε  έρευνα για την ασθένεια προκειμένου να επιλεγούν τα κατάλληλα χρώματα και σχέδια, και στενή συνεργασία με τους ειδικούς της εταιρίας και τους συμβούλους καθηγητές τους.

Καμπάνια ενημέρωσης για το AIDS

Αντιλαμβανόμενοι το κενό ενημέρωσης για το AIDS  στα σχολεία, οι μαθητές του ΙΒ οργάνωσαν καμπάνια ευαισθητοποίησης για την ασθένεια με αποδέκτες τα παιδιά της ηλικίας τους. Οι μαθητές ξεκίνησαν με αποστολή ερωτηματολογίων στους συνομηλίκους τους και ανάλυση των απαντήσεων προκειμένου να προετοιμαστεί η καμπάνια ενημέρωσης στο Λύκειο του Κολλεγίου Ανατόλια και σε άλλα σχολεία.

CAS projects εν συντομία  

* Δημιουργία teenager’s blog με τους μαθητές να περιγράφουν  σχολικές εμπειρίες, χόμπι μέχρι και αγαπημένες συνταγές

* Εργασία για τη διατροφή και το lifestyle 

* Έρευνα πάνω στην έννοια του σεξισμού
 
 
 

Share